Bosna-Hersek Federasyonu Ziyareti

DİĞER HABERLER

Bosna-Hersek Federasyonu Ziyareti

 Gençlerin Yerel ve Bölgesel Yaşama Katılım Haklarının İncelenmesi Bosna-Hersek Federasyonu Ziyareti

 Kentsel Gelişim Derneğini temsilen oluşturulan 4 kişilik heyet tarafından 15-19 Ocak tarihleri arasında; Gençlerin Yerel ve Bölgesel Yaşama Katılım Haklarının incelmesi yönelik ve KEGED, yapısı, işleyişi, misyon, vizyon ve amaçları ile birlikte tanıtılmak ve Bosna’da aktif olarak faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlarla işbirliği halinde verimli çalışabilmek adına sıkı ilişkiler kurmak amacıyla Bosna-Hersek Federasyonu ziyareti gerçekleştirildi. Ziyaret dolayısıyla oluşturulan program dâhilinde Saraybosna, Mostar, Zenica ve Tuzla illeri başta olmak üzere muhtelif şehirlerde aktif olarak faaliyet gösteren kurum ve kuruluş temsilcileri ile görüşüldü. Ziyaret programı Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı tarafından Gençlerin Yerel ve Bölgesel Yaşama Katılım Haklarının incelmesi projesi kapsamında finanse edilmiştir.

Dört gün süren ziyaret boyunca; Bosna-Hersek Federasyonu Türkiye Büyükelçiliği, Bosna-Hersek Federasyonu Parlamentosu, Ministry of Civil Affairs of Bosnia and Herzegovina,  Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü, Saraybosna Belediyesi, Saraybosna TİKA Koordinatörlüğü, Mladı volonterı youth volunteers, Instıtut Za Razvoj Mladıh Kult, Vijece mladih Opcine Novo Sarajevo Gençlik Konseyi Derneği, Sos Kınderdorf Internatıonal, görüşmeler gerçekleştirildi. Bu görüşmelerde Bosna Hersek’te yaşayan gençlerin haklarının neler olduğu, Gençlerin yerel ve bölgesel yaşama katılımı için yapılan çalışmaların ve ne gibi hizmetlerin yapıldığı konusunda bilgiler alınmıştır.  Aktarılan bilgiler sonrasında özellikle derneğimiz tarafında Bosna-Hersek’te yapılması planlanan projeler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Ziyaret Heyeti

Hüseyin GÖK, Erhan KORKMAZ, Nesibe HEKİMOĞLU, Gizem TÜRKOĞLU

 

Bosna-Hersek Federasyonu Ziyareti Bosna-Hersek Federasyonu Ziyareti Bosna-Hersek Federasyonu Ziyareti Bosna-Hersek Federasyonu Ziyareti Bosna-Hersek Federasyonu Ziyareti Bosna-Hersek Federasyonu Ziyareti Bosna-Hersek Federasyonu Ziyareti Bosna-Hersek Federasyonu Ziyareti