Genç Bağış Elçileri Projesi

DİĞER HABERLER

Genç Bağış Elçileri Projesi

Kentsel Gelişim Derneği (KEGED), gençlerin ‘toplumsal farkındalık’ projelerine aktif olarak katılımında da öncü rol oynuyor.

KEGED, T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus + "KA347- Yapılandırılmış Diyalog Programı kapsamında finanse edilen yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor. İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakil Enstitüsü, Türkiye Organ Nakli Vakfı, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Türk Kızılay’ı Malatya Şubesi, Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu GENÇKONFED ve France Adot67 ile ortak yürütülecek “Genç Bağış Elçileri” projesi ile gençlerin organ bağışı konusunda bilinçlenmesi sağlanacak.

Bu proje ile gençlerin organ bağışı hakkında farkındalığını, bilgi düzeylerini arttırmak ve karar alma süreçlerine aktif katılımına katkı sağlamak amaçlanıyor. Bu kapsamda Organ Bağışında Gönüllülük, dini değerler, kitle iletişim araçları, sağlık, hukuki alanlarında 3’er günlük eğitimler verilerek “Genç Bağış Elçileri” oluşturulacak. Genç Bağış Elçilerinin kendi bölgelerinde aldıkları eğitimleri yaygınlaştırarak organ bağışının gençler tarafından benimsenmesinde etkin rol oynaması hedefleniyor.

Uluslararası Katılımcılarla Zirve Toplantısı Malatya’da yapılacak

Proje kapsamında 2 ayrı bölge toplantısı, yurt dışı çalışma ziyareti ve zirve yapılacak, her toplantıya 30 genç dâhil edilecek. “Organ Bağışında Fransa Modeli” incelenecek ve ulus ötesi toplantı gerçekleştirilecektir. Ulus ötesi toplantıda Fransa’da organ bağışının aşamaları, teknik bilgileri, yapılan gönüllü çalışmalar, hukuki dayanaklar, kamu çalışmaları konusunda 4 günlük bir çalışma programı da düzenlenecek.

Yurt dışında edinen bilgiler, Malatya’da gerçekleşecek olan Genç Bağışçılar Zirvesinde kamuoyu ile paylaşılacak.

            Proje katılmak isteyen gençler, KEGED’in sosyal medya hesapları ve proje ortaklarının web sayfaları ile sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak başvuru formunu doldurarak proje dahil olabilecekler.

Genç Bağış Elçileri Projesi Genç Bağış Elçileri Projesi Genç Bağış Elçileri Projesi Genç Bağış Elçileri Projesi Genç Bağış Elçileri Projesi